دریافت گواهی فوت

دریافت گواهی فوت

اولین مرحله برای دریافت گواهی انحصار وراثت، صدور گواهی فوت توسط ثبت احوال می‌باشد. مطابق قانون ارث در ایران بعد از فوت شخص، علت فوت و تاریخ فوت در سیستم الکترونیکی یکپارچه اداره ثبت احوال کشور ثبت می‌شود. شناسنامه فرد باطل شده و گواهی فوت صادر و به یکی از وراث یا وکیل ایشان داده می‌شود. این یکی از مدارک لازم برای درخواست انحصار وراثت می‌باشد. همچنین امکان اخذ گواهی فوت بعد از فوت متوفی با داشتن وکالت از جانب ورثه و به تعداد مورد نیاز وجود دارد.

طبق ماده ۲۲ قانون ثبت احوال: وفات هرکس اعم از ایرانی یا خارجی و همچنین ولادت طفلی که مرده به دنیا آمده یا بلافاصله پس از ولادت بمیرد باید به مامور یا نماینده ثبت احوال اعلام شود. وفات ایرانیان در خارج از کشور به ماموران کنسولی محل اقامت یا به نزدیکترین ماموران کنسولی ایران یا به سازمان ثبت احوال کشور اعلام می‌شود.

گواهی فوت به یکی از اعضای خانواده و یا وکیل ایشان ، مالک مکانی که متوفی در آن فوت شده، ماموران انتظامی و کارکنان قبرستان تحویل داده می‌شود.

مراجع صدور گواهی

برای تهیه این فرم باید یکی از وراث یا وکیلی که وکالت انجام انحصار وراتث را دارد از طریق سامانه خدمات قضایی و یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و یا مراجعه مستقیم به شورای حل اختلاف شهری که اخرین محل اقامت فرد فوت شده بوده و در خصوص تهران به شورای حل اختلاف منطقه ای که اخرین محل اقامت فرد فوت شده بوده  ، درخواست مکتوب خود را ثبت نمایند.

در زمان ثبت درخواست باید توجه داشته باشید که این مسئله بسیار مهم است. که اسامی تمام افرادی که از متوفی ارث می‌برند و همچین نسبت آنها با شخص فوت شده را با مشخصات شناسایی ( مثل کد ملی یا شماره شناسنامه) یادداشت کنید.

حضور تمامی وراث توامان و با هم، در این مرحله نیاز نیست و فقط یکی از وراث (بنابر طبقات وراث) یا افراد ذی نفع در انحصار وراثت یا وکیل‌شان کافی است.

تماس با ما

برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید